SARAMURĂ CU SCRUMBIE DE
DUNĂRE
Au tot vorbit la TV zilele astea de scrumbia minunată de la Dunăre, îi
spuneam lui soțului meu Gabi, că pește din ăsta încă n-am mâncat, am tot cerut când am fost
la mare, chipurile îl aveau în meniu, dar nu pentru perioada de vară. ( Așa că Gabi, adică TataZmeu s-a dus la ”pescuit” și m-a liniștit . L-am curățat, l-am dat cu sare, i-am băgat în burtă rozmarin
și lămâie așa am văzut la Vladimir Darok, alias Motan laOale pe Bucătăraș.ro, și așteaptă cuminte grătarul. Azi i-a venit sorocul;) Tare bun, deși are
multe oase, dacă e gătit bine nu se mai simt. Alături am preparat repejor o
mămăliguță și o zeamă de saramură, și asta e premieră:d Una peste alta totul a
fost minunat. Vă aduc rețeta de începător în ale saramurii de pește;)
INGREDIENTE:
Scrumbie de Dunăre 4 bucăți
cca. 1000 g,
Sare iodată,
Rozmarin proaspăt 4
crenguțe,
PENTRU SARAMURĂ:
Ardei kapia 2 bucăți,
Ceapă galbenă 3-4 bucăți,
Ardei iute verde 1 bucată,
Ceapă verde 3-4 fire,
Usturoi verde 2-3 fire,
Foaie de dafin 1 bucată,
Mix de piper (alb, roșu,
negru, coriandru) 1 linguriță,
Sare iodată,
Pătrunjel verde ½ legătură,
Leuștean verde 1 fir,
roșii cubulețe ½ conservă de
la SunFoodfructesi legume.ro
MOD DE PREPARARE:
Peștele se curăță de solzi
și intestine, se sărează pe interior și exterior, apoi se pune câte o crenguță
de rozmarin în burta peștelui, și se lasă la rece, în frigider, acoperit
într-un vas până a doua zi, sau minim 3 ore.
Peșetele se curăță de sarea
în exces, apoi se crestează pe toată suprafața lui, asta ca să se prăjească și
oasele bine :d, se coace pe grătar.
Între timp se prepară saramura. Legumele se
curăță se toacă mărunt, ideal ar fi fost să fie gătite pe grătar, dar n-am avut
loc, așa că le-am copt în DryCooker;) bune și așa;)
După ce s-au rumenit legumele, se transferă într-un vas, se adaugă apă, cca. 1000 ml., se asezonează de sare piper și foaie
de dafin, se lasă la clocotit cca. 5 minute, după primul clocot, apoi se adaugă
verdețurile tocate mărunt și se oprește focul.
Se lasă acoperit până ce se
servește lângă pește și un pui de mămăligă. Spor și succes!
2 comentarii:
Ce-mi place cum arata scrumbia ta, ce culori, ce prezentare!
Multumesc Maria :-* Fuse și se duse :D tare bună a fost ;)
Trimiteți un comentariu